dimecres, 1 de juny del 2011

Crònica segona assemblea #acampadaconca

Dilluns a la tarda a la plaça ja no quedava rastre de l’assemblea de divendres, els cartells, les pancartes havien desaparegut. Tocava doncs tornar a muntar els fils i crear nous cartells. Abans de l’assemblea diversos joves van tornar a reconstruir els filats, van dissenyar diversos cartells esperant que tinguin més sort que els de divendres. Just abans de les vuit va començar a ploure. Això va fer canviar de lloc l’assemblea , del mig de la plaça Major es va desplaçar als porxos de la casa Desclergue (davant de Caixa Tarragona).

La primera acció del vespre va ser una cassolada que va durar uns quinze minuts. La gent tenia ganes de mostrar la seva indignació i ràbia enfront de les retallades, les injustícies i la crisi en general. Al situar-se sota els porxos el soroll i l’enrenou aconseguit va ser considerable. Un cop acabada la cassolada es va donar pas a l’assemblea. Amb més gent que divendres, amb gent nova i amb moltes ganes d’opinar i d’organitzar-se. Es va iniciar l’assemblea amb la lectura d’un manifest escrit per Enric Duran, conegut activista social. La pluja anava augmentant afora els porxos, en canvi a dins cada cop hi havia més persones de diferents edats de diferents pobles de la comarca i de diferents procedències. Un cop feta la presentació de les diverses persones concentrades es va decidir parlar de la organització de l’assemblea i dels diferents temes que es podrien tractar. Una dels primers acords va ser la de celebrar un assemblea setmanal els divendres a les 20:00h a la Plaça Major de Montblanc.

La segona decisió important va ser d’organitzar les comissions de treball per tal de ser més eficients, es van crear les comissions de Difusió no Internet encarregada de fer cartells pels diferents pobles i pancartes per cada assemblea, la comissió Difusió Internet encarregada del blog, facebook i fòrum, la comissió de Comunicació encarregada de redactar les acte si les cròniques de les assemblees i fer-ho arribar als mitjans de comunicació, la comissió de Contacte amb altres acampades encarregada de conèixer el que es fa en altres acampades i teixir punts de col·laboració, la comissió de Debat i continguts encarregada de proposar temes a debatre i contactar amb persones expertes per tal de fer xerrades o conferències, la comissió de Propostes locals/acció encarregada de proposar aquelles accions que es poden dur a terme en l’àmbit local i comarcal i la comissió de vídeo i fotos.

Els diversos membres de l’assemblea es van distribuir en les diverses comissions per tal de treballar de forma més eficient i organitzada. Es va parlar de diversos temes a tractar en les properes assemblees com el paper dels bancs en la crisi, l’habitatge... Es va acordar que el primer dels temes que es tractaria seria el de la banca ètica, la banca alternativa...

Es va decidir seguir treballant entre setmana a través de la xarxa mitjançant el facebook i el fòrum de l’acampada (acampadaconca.foroactivo.com). Convidem a tothom que els propers divendres a les 20:00h passi per la plaça major a protestar, participar, pensar, aprendre i opinar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada