dilluns, 13 de juny del 2011

Crònica quarta assemblea AcampadaConca

Aquest divendres el temps no semblava que fos millor. Un matí plujós i fresc van donar pas a una tarda més tranquil·la. A les 20:00h com ja s’està convertint en una costum diverses persones ja transitaven per la plaça esperant la cassolada. Van començar a aparèixer els primers cartells i les primeres pancartes. Amb algun minut de retard va arrencar la protesta en forma de xiulada i cassolada. Després de cinc minuts de reivindicació es va donar pas a l’assemblea. Es van tractar diversos temes i variats. El primer va ser el de les manifestacions que estan previstes pel dia 19 de juny en diversos indrets com Tarragona i Reus. Es va acordar fer-ne difusió i organitzar-se per assistir-hi el màxim de persones possibles.

La Comissió d’Accions locals va presentar el document 12 passos per fer un poble en transició. Un document que posa les bases per l’acció local d’una forma tranquil·la i ordenada. Es pot consultar el bloc de l’Acampada. Aquesta serà la pauta d’actuació d’aquesta comissió.

A continuació es va tractar un dels punts importants de la jornada. Es va aprovar realitzar el primer acte el DIVENDRES DIA 17 de JUNY a 2/4 de 9 a la PLAÇA MAJOR després de la cassolada de les 8. L’acte serà sobre la banca ètica i les alternatives a la banca tradicional. L’acte consistirà en una conferència del Sr. Maties Vives, advocat i economista montblanquí. Durant aquesta setmana potser que es confirmi algun ponent més.

 A més es van proposar nous temes i possibles actes i debats a l’entorn de temes més locals, de les retallades com la sanitat, l’educació. També es parla d’intentar portar a l’acampada el Sr. Arcadi Oliveres perquè realitzi una xerrada sobre el frau fiscal.
També es decideix  fer un comunicat de premsa condemnant les accions repressives que han tingut lloc a València.

Tot seguit es va decidir el que serà el proper acte, al juliol. El dia 8 de juliol a les 19:00h a la Plaça Major de Montblanc Xicòria l’associació de productors ecològics de Montblanc realitzarà un taller participatiu sota el nom Som el que Mengem. Que s’amaga darrera el sistema alimentari? I al mateix dia a continuació el col·lectiu la Bio-leta realitzarà una xerrada sobre consum ecològic i sostenible.

La comissió de difusió va proposar diverses accions per tal de fer arribar el missatge i les accions a més gent. Posar bústies en diversos punts del municipi, fer octavetes abans de les assemblees, posar cartells en botigues dient que ells també estan indignats (com han fet a Reus).

Finalment es va tractar el tema d’anar fent assemblees per diversos pobles de la Conca. Es va decidir reforçar l’Assemblea a Montblanc i més endavant s’anirà parlant. Surt la possibilitat de realitzar algun acte en algun altra poble per tal d’atraure més persones. I també intentar contactar amb alguna entitat local dels municipis abans d’anar a fer assemblees o actes en altres pobles.

Es convoca a la ciutadania de la Conca de Barberà el divendres a les 20:00h a la Plaça Major de Montblanc, per tal de fer una cassolada i assistir a l’acte informatiu sobre banca ètica i alternativa. Us esperem!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada