dimarts, 7 de juny del 2011

3ª Acta assamblea AcampadaConca 3 de juny

Parlen les diferents comissions:

1.Comissió debat i continguts:

Es llegeix un escrit que han deixat fet els membres de la comissió que es van reunir, on s’exposa (resumit):

- Els temes es decideixen a l'assemblea
- Continguts busca persones que coneguin bé el tema, proposa un format i un dia. Entenem que aquests actes són per formar-nos sobre temes que ens interessen i que són oberts a tothom que hi vulgui assistir.
- En els actes de continguts que es facin intentarem que al final sempre hi hagi un apartat de “què puc fer jo des de la meva realitat per canviar això?”o “com puc col·laborar des de la meva realitat” per no deixar els debats en el pla teòric i donar alternatives viables i quotidianes quan es pugui.
- Propostes de temes:
xerrada sobre el tema de l'habitatge
portar l'arcadi oliveres a montblanc
xerrada fundació pau ara
taller sobre com funciona el sistema agroalimentari i alternatives

- Estaria bé si hi ha persones que poden fer una formació sobre algun tema que ens pugui interessar i així aprofitar els coneixements que tenim entre tots/es per a formar-nos. Si algú té ganes que ens avisi.

Després d’això, es parla de fer el primer debat/xerrada sobre la banca ètica i de portar algú que n’entengui, com ara l’Arcadi Oliveres, entre d’altres. De totes formes, es buscaran alternatives. S’aprova per tal que es faci d’aquí dos setmanes.

Es parla si això es pot fer una vegada la mes, i si és millor en divendres o un altre dia de la setmana, i també que s’hauria de pensar en posar cadires.
Tot això s’ha d’acabar de concretar encara.

També es parla d’afegir el tema del frau fiscal al continguts com a possible debat, i portar algú per a fer la xerrada. Hi ha una persona que buscarà algú.
Finalment, es comenta que a l’Acampada de Barcelona, hi ha hagut un intent d’agressió sexual a una dona. Es parla si es pot fer un debat sobre el tema, s’estudiarà la possibilitat des de continguts i debat.

2.Comissió contacte amb altres acampades:

Felip Puig va anar a Valls dissabte, es proposa si algú hi vol assisitir ja que els de l’Acamapada Valls han organitzat un acte de protesta silenciós.

Des de l’Acampada Reus es demana a les escoles si es pot anar a informar, i cada dia fer un debat sobre un tema diferent.

A Barcelona l’endemà, dissabte, hi ha reunió a les 12 de totes les acampades, també es proposa si algú hi vol anar. També han organitzat que els dies 15 i 19 de juny els centres de primària i secundària facin soroll a les escoles i enviin les fotos.

A Madrid es celebra una reunió per saber cap on va el moviment dels indignats i l’acampada en si.

3.Comissió acció local:

Es parla de fer accions que es puguin dur a terme el dia a dia, i de fer-ho més públic amb cartells, octavetes, difussió internet...

Es parla de fer diverses coses com un mercat d’intercanvi, entre d’altres. I també posar bústies als comerços on la gent hi pugui dipositar idees d’accions i posar-les a la llum. S’acorda que això ho poden dur a terme la gent de la comissió de difussió, que es poden coordinar. Es vota i s’aprova.

4.Comissió difussió no internet:

Fer cartells, plafons i d’altres per a poder explicar el que s’està fent a les assemblees, i el que s’ha fet, per tal que la gent que no hi participa i  no usa internet ho sàpiga, i així arribar a tothom. Es vota i s’aprova.

Altres temes que es parlen:
-       Que les comissions prenguin les seves decisions i les portin a l’assemblea per tal que tots n’estem al corrent.
-       Parlar per torns aixecant la mà. Per això s’assigna un moderador per donar els torns de paraula.
-       Moure les mans quan s’hi està d’acord.
Tot això es vota i s’aprova.

- Que la cassolada duri 5 minuts i començi com a molt tard a les 8:10-8:15, per tal de no allargar l’assemblea. S’aprova.

- Que les comissions es reuneixin fora d’hora d’assemblea, per tal que a l’assemblea de cada divendres puguin exposar el que han fet o estan fent. S’aprova.

- Es parla de crear dues noves comissions: accions de protesta i informació (del que es fa al poble, assegurar-nos a nivell local si per exemple es fa públic els gastos, sous, propietats ajuntament, banc de dades, entre d’altres).  Es vota i s’aproven els dues.

Finalment es passa un full per tal que cadascú apunti què sap fet, què pot aportar, recursos que pot aportar cadascú a l’assemblea, de cara a organitzar actes, xerrades, etc. Es vota i s’aprova. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada